ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΝΥΝ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗ

Ιεραπετρίτες & Ιεραπετρίτισσες,
Φίλες & Φίλοι,

Μετά από πέντε χρόνια συστηματικής δουλειάς και καθημερινού αγώνα, περήφανα σήμερα επιβεβαιώνουμε και δημόσια ότι ο δήμος Ιεράπετρας διανύει πλέον πορεία ανάπτυξης και προόδου!
-Παρ’ όλες τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που η Τοπική Αυτοδιοίκηση βίωσε τα τελευταία χρόνια,
-Παρ’ όλες τις μειώσεις σε πόρους και στις προσλήψεις νέου προσωπικού,
-Παρ’ όλη την αρνητική οικονομική συγκυρία που ως χώρα βιώσαμε,
Οι άνθρωποι του δήμου Ιεράπετρας, εργαζόμενοι και αιρετοί, ανταποκρίθηκαν με ζήλο στις ανάγκες του, και εργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα, για να κάνουμε όλοι μαζί το όραμά μας πράξη!
Μια Ιεράπετρα με νέο πρόσωπο, -με βελτιωμένες υποδομές, -με νέες δυνατότητες και περισσότερες προοπτικές ξεπροβάλλει μπροστά μας!
Ένας τόπος προικισμένος από τη φύση κάνει επιτέλους βήματα προόδου και ανάπτυξης με το βλέμμα στραμμένο:
-στο παρόν και το μέλλον,
-στις παραγωγικές του δυνάμεις, -στα παιδιά και τη νέα γενιά!
Δημοτική Αρχή, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, υπηρεσίες του δήμου, φορείς και εθελοντές, όλοι μαζί τα 5 τελευταία χρόνια πετύχαμε να υλοποιήσουμε τους κοινούς μας στόχους:
-σχεδιάζοντας και διεκδικώντας μεγάλα έργα -δρομολογώντας και υλοποιώντας παρεμβάσεις -θέτοντας τις βάσεις για την καθιέρωση θεσμών πολιτισμού, πολιτιστικής και κοινωνικής έκφρασης και προσφοράς

Περήφανοι για τη δύσκολη πορεία που με επιτυχία διανύσαμε,
Αισιόδοξοι για το νέο κυριολεκτικά πρόσωπο του δήμου Ιεράπετρας που διαμορφώσαμε –και μιλώ για τους νέους χώρους του δημαρχείου και των δημοτικών υπηρεσιών-
Και ικανοποιημένοι για την αξιοπιστία που ως δημοτική αρχή επιδείξαμε
Σας κοιτάμε σήμερα στα μάτια, έχοντας το κεφάλι μας ψηλά!

Αγαπητοί Συμπολίτες
Κατά το διάστημα της θητείας μας συντάξαμε νέες μελέτες, καταθέσαμε νέες προτάσεις και υλοποιήσαμε νέα έργα ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.
Παράλληλα, σήμερα βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης σε χρηματοδοτικά προγράμματα νέα έργα προϋπολογισμού περίπου 16,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όλο αυτό το διάστημα, για την υποστήριξη των αναγκών της καθημερινότητας και την ενίσχυση σημαντικών τομέων και δομών, προχωρήσαμε σε προμήθειες ύψους περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων μας και τον εξοπλισμό τους διαθέσαμε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, προχωρήσαμε στον σχεδιασμό, τη διεκδίκηση και σήμερα την ανέγερση νέων καθ’ όλα σύγχρονων κτιρίων:
-όπως το 7ο Νηπιαγωγείο, που από τη νέα σχολική χρονιά ανοίγει τις πόρτες του, για να προσφέρει δράσεις και να χαρίσει αξέχαστες αναμνήσεις στους μικρούς μας μαθητές
-το ΚΔΑΠ μεΑ που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, για να αποτελέσει με την ολοκλήρωσή του μια ζεστή αγκαλιά ψυχαγωγίας, δημιουργίας και προόδου σε αξιαγάπητα μέλη της κοινωνίας μας με αναπηρίες.
-το Γηροκομείο για το οποίο καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες πιστώσεις, για να δημιουργηθεί επιτέλους στην πόλη μας ένας αξιοπρεπής χώρος φιλοξενίας ατόμων τρίτης ηλικίας

Παράλληλα με τα παραπάνω, υλοποιήσαμε δεκάδες τεχνικές παρεμβάσεις, έργα και αναπλάσεις σε κτίρια και κοινοχρήστους χώρους των Τοπικών μας Κοινοτήτων, τις οποίες μπορείτε να δείτε στον απολογισμό μας αναλυτικά.

Υλοποιήσαμε και διεκδικήσαμε σε συνεργασία με αρμόδιες υπηρεσίες αναγκαία έργα υποδομής, για την υποστήριξη των αρδευτικών αναγκών του αγροτικού μας κλάδου, ενώ προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις στήριξης και βελτίωσης των αλιευτικών μας καταφυγίων και τη σύνταξη ακτομηχανικών μελετών.

Σεβόμενοι την ιστορία μας και την πολιτισμική μας κληρονομιά, δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη των αρχαιολογικών μας χώρων. Διεκδικήσαμε και υλοποιήσαμε έργα αναγκαία για την ανάδειξη και προστασία τους, ενώ επιδιώξαμε την προβολή τους, μέσα από τη δημιουργία και διάθεση έντυπου και ψηφιακού υλικού για την ενημέρωση των επισκεπτών του τόπου μας.

Κάναμε βήματα μπροστά για την υποστήριξη του τουρισμού, βελτιώνοντας την εικόνα της πόλης μας. Επιδιώκοντας την ανάπτυξη συνεργασιών και εντείνοντας τις διεκδικήσεις μας για υποδομές, όπως μεταξύ άλλων οι οδικοί άξονες, η δημιουργία καταδυτικού πάρκου και μαρίνας.

Κάναμε βήματα μπροστά για την υποστήριξη του αγροτικού κλάδου, διεκδικώντας σε συνεργασία με εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όπως ο ΤΟΕΒ, την υλοποίηση σημαντικών αρδευτικών έργων ζωτικής σημασίας για τις καλλιέργειες της Ιεράπετρας.

Παράλληλα, αγαπητοί συμπολίτες, τολμήσαμε να ξεκινήσουμε παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους του δήμου μας, σε μια περίοδο μάλιστα που δεν υπάρχουν αντίστοιχα χρηματοδοτικά προγράμματα για τέτοιου είδους έργα.

Και συνεχίζουμε σήμερα- παρόλη την κακόβουλη κριτική που δεχόμαστε από όλους αυτούς που τόσα χρόνια στον τομέα αυτόν δεν έκαναν τίποτα-βέβαιοι για το ότι θα φτάσουμε πολύ γρήγορα στα επιθυμητά για το επίπεδο της πόλης μας αποτελέσματα, για να προσφέρουμε στους αθλητές μας άρτιους, σύγχρονους και ασφαλείς αθλητικούς χώρους.

Φίλες & φίλοι
Όλοι εμείς που στελεχώνουμε τη δημοτική παράταξη «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ νέα πορεία» και εγώ προσωπικά σας οφείλουμε απόψε ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την εμπιστοσύνη και τη δύναμη που τον Μάη του 14 μας δώσατε.
• Τα μηνύματα αλλαγής, προοπτικής και ελπίδας που τότε στείλαμε, σήμερα έγιναν ΠΡΑΞΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ και ΕΡΓΑ που όλοι μαζί βιώνουμε!

• Οι δυνατότητες που τότε βροντοφωνάζαμε ότι έχει ο τόπος μας, σήμερα απέκτησαν ΜΟΡΦΗ και ΥΠΟΣΤΑΣΗ που αναδεικνύει και προβάλει τον τόπο μας!

• Οι ΙΔΕΕΣ και το ΟΡΑΜΑ που τότε συλλάβαμε, σήμερα αποτελούν την ΑΠΟΔΕΙΞΗ για το ΕΡΓΟ που 5 χρόνια τώρα καταβάλλαμε.
Αγαπητοί συμπολίτες, η παρουσία μας απόψε εδώ, αποτελεί την εγγύηση για τον έντιμο αγώνα που είμαστε έτοιμοι και τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο να δώσουμε.
Πιστοί στις αξίες, τις αρχές και τους στόχους μας διεκδικούμε ο δήμος Ιεράπετρας:
-να συνεχίσει να είναι ενεργός, δημιουργικός και δραστήριος!
-να συνεχίσει να τρέπει τα εμπόδια σε ευκαιρίες!
-να συνεχίσει να σχεδιάζει, να διεκδικεί και να υλοποιεί!

Εργαστήκαμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να κάνουμε την Ιεράπετρα:
– πόλη δυνατή, ζωντανή, ενεργή και αποφασιστική
– πόλη με έργα, ανανεωμένο πρόσωπο και δυνατό
Προφίλ

Στο πλαίσιο αυτό θέτουμε στο επίκεντρο του δημοτικού μας προγραμματισμού για την περίοδο 2019 – 2022:

-την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη και τη βελτίωση της ποιότητα ζωής,

-την κοινωνική πολιτική, τη στήριξη της παιδείας, του αθλητισμού και του πολιτισμού

– τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και του πρωτογενή τομέα

-την περαιτέρω ανάπτυξη της διοικητικής και οικονομικής ικανότητας του δήμου Ιεράπετρας

Μέσα από ένα καθ’ όλα ρεαλιστικό πρόγραμμα που αποτελεί τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, προτείνουμε δράσεις και έργα που εγγυώνται την περαιτέρω ανάπτυξη του δήμου Ιεράπετρας!

Έχοντας δίπλα μας ανθρώπους μαχητές στον στίβο της αυτοδιοίκησης, συνθέτουμε
-το παλιό με το νέο
-την εμπειρία με τη διάθεση
-τη συνεργασία με το δημόσιο συμφέρον
-το «εγώ» με το «εμείς»
για να μπορείτε όλοι εσείς και ο καθένας ξεχωριστά να έχετε την πόλη που σας αξίζει!
Την πόλη που καλύπτει τις ανάγκες σας και δίνει νέα πνοή στα όνειρά σας!

Όλο αυτό το διάστημα εργαστήκαμε και πετύχαμε να έχουμε σήμερα έναν δήμο:
• Με υπηρεσίες και δομές για τον πολίτη
• Με αστικές παρεμβάσεις, έργα ανάπτυξης και χώρους πρασίνου
• Με καθαρούς και φωτισμένους δρόμους
• Με πιστοποιημένες παιδικές χαρές
• Με δράσεις πολιτισμού, αθλητικές διοργανώσεις, κοινωνική μέριμνα και εθελοντικές πρωτοβουλίες

Ως δημοτική αρχή μπήκαμε μπροστά και παλέψαμε:
-για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας -τους οδικούς άξονες -την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση -την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου -την νομιμοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Γηροκομείου

Με τον ίδιο ζήλο, την ίδια θέληση και ακόμα περισσότερη αγάπη για τον τόπο μας, θα συνεχίσουμε με τη δική σας στήριξη και εμπιστοσύνη να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε:
• Για ένα τόπο πρωτοπόρο στη Γεωργία και στις Θερμοκηπιακές Καλλιέργειες

• Για έναν τόπο με ορατή Τουριστική Ανάπτυξη και μεγαλύτερη Επισκεψιμότητα

• Για ένα τόπο με όλες τις αναγκαίες υποδομές

• Για έναν τόπο με Νέους και Επενδύσεις

Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τη θερμή υποστήριξη και ανταπόκρισή σας!
Σας ευχαριστώ για την αμέριστη συμμετοχή και τη δυναμική σας παρουσία!
Ευχαριστώ θερμά όλους τους φορείς και τους συλλόγους, τις υπηρεσίες και την τοπική εκκλησία για την εποικοδομητική μας συνεργασία όλο αυτό το διάστημα!

Δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας και ζητώ την ανανέωση της στήριξή σας για να κάνουμε ΜΑΖΙ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΠΡΑΞΗ!

Για μια ΔΥΝΑΤΗ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ !
Για έναν ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ και ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟ !
Για μια πόλη με ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ και ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ για τη νέα γενιά!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους