Δελτίο Τύπου

Από το 1984 το ΚΑΠΗ Ιεράπετρας υποδέχεται καθημερινά δεκάδες πολίτες. “Στόχος μας να στηρίξουμε τη σημαντική αυτή δομή και να καλύψουμε τις καθημερινές λειτουργικές της ανάγκες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πολίτες να απολαμβάνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας”δήλωσε η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χ. Χατζημαρκάκη

Με πολλές παροχές και δράσεις το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Ιεράπετρας υποδέχεται καθημερινά τα μέλη του εδώ και πολλά χρόνια ανταποκρινόμενο στο σημαντικό κοινωνικό τους έργο.  Με απώτερο στόχο την πρόληψη βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων  της τρίτης ηλικίας, ώστε να παραμένουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την προσφορά ψυχαγωγικών δράσεων, το ΚΑΠΗ  φιλοξενεί καθημερινά πολλούς συμπολίτες μας και δίνει  ένα ευχάριστο τόνο στην καθημερινότητά τους.

Λειτουργεί κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 7:30 π.μ έως και τις 15:30 και με τη συμβολή της νοσηλεύτριας και του προσωπικού που σε καθημερινή βάση βρίσκεται στο χώρο του ΚΑΠΗ και τη συνεργασία  με εργοθεραπευτή, γιατρό και την ομάδα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προσφέρει χρήσιμες υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Η φροντίδα και η παροχή οδηγιών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η παροχή  ευκαιριών για αναψυχή και ανάπτυξη κοινωνικών επαφών, η ενδυνάμωση και η τόνωση της αυτοπεποίθησης, η ενίσχυση του αισθήματος ανεξαρτησίας, αυτάρκειας, προσφοράς και κοινωνικής συμμετοχής  και η ανάπτυξη ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων μέσα και από την λειτουργία χορωδίας και θεατρικής ομάδας είναι μερικές από της δυνατότητες που προσφέρει στα μέλη του.

Όπως δήλωσε η προτεινόμενη πρόεδρος για την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη «το ΚΑΠΗ είναι μια σημαντική δομή της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α  που απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του δήμου Ιεράπετρας που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους. Αριθμεί ήδη πάνω από τα 700 μέλη και επιτελεί καθημερινά ένα σημαντικό έργο, αναπτύσσοντας ποικίλες δραστηριότητες. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε αυτή τη σημαντική δομή και να καλύψουμε τις καθημερινές λειτουργικές της ανάγκες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πολίτες να απολαμβάνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου τους». Τέλος όπως επεσήμανε «καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους γίνονται εγγραφές νέων μελών, καλούμε λοιπόν όποιο πολίτη το επιθυμεί να εγγραφεί ως μέλος και να ενταχθεί στην κοινότητα του ΚΑΠΗ.  Οι εγγραφές γίνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο χώρο του ΚΑΠΗ».


ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                  

Email: ierapetraneaporeia@gmail.com

Facebook Page