Νέες υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας

                                                                                Ιεράπετρα 12.12.2017

Ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Δήμου Ιεράπετρας με την εταιρεία ΟΤΕ Rural South, για το έργο Rural Broadband, που παρέχει γρήγορο Internet σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές: Ρίζα, Καημένος, Γδόχια, Μουρνιές, Μύθοι, Χριστός, Μάλες, Καλόγεροι, Ανατολή, Μακρυλιά, Μεσελέροι, Ορεινό, Σχινοκάψαλα, Αχλιά, Γαλήνη, Μαύρος Κόλυμπος, Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Στέφανος και Λάπιθος έχουν πλέον πρόσβαση στο Γρήγορο Internet με συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps.

fast-internet

Η συνεργασία του Δήμου Ιεράπετρας με την εταιρεία συνέβαλε  στην ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε να εξασφαλιστούν άμεσα στους δημότες των ανωτέρω περιοχών όλα τα οφέλη που συνεπάγεται η πρόσβαση στα αγαθά της Ψηφιακής Εποχής.

3Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι νέες υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων, που είναι πλέον διαθέσιμες, θα καλλιεργήσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών, μέσω της δυνατότητάς τους για άμεση πρόσβασή σε κάθε είδους είδηση και υπηρεσία, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας.»

Όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης  «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιου είδους προσπάθειες, που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του κάθε δημότη και εξισώνουν τις ευκαιρίες των πολιτών στην ενημέρωση, την επικοινωνία και την ψυχαγωγία.»