350.000€ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ΜΕΤΑΞΑΚΗ, ΠΑΠΑΜΑΣΤΟΡΑΚΗ, ΓΙΑΜΑΛΑΚΗ, ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ

                                                                                Ιεράπετρα, 10.06.2022

Εντάχθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου το έργο βελτίωσης πρόσβασης στους κοινόχρηστους χώρους του ανατολικού παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας, προϋπολογισμού 350.000€.

Αφορά τις οδούς οδούς Μελετίου Μεταξάκη, Εμμανουήλ Λαμπράκη, Παπαμαστοράκη, Γιαμαλάκη και Λευκαδίτη που οδηγούν στο ανοικτό παραλιακό γυμναστήριο Ιεράπετρας αλλά και στο πάρκο εκθεσιακών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων «ΜΙΝΩΣ».

Θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων παρεμβάσεις αναβάθμισης των πεζοδρομίων και του δημοτικού φωτισμού, θα γίνουν νέες φυτεύσεις πρασίνου και θα ενισχυθεί η πρόσβαση στην παραλιακή διαδρομή.

Όλες οι παρεμβάσεις θα καλύπτουν τις ανάγκες κινητικότητας κατοίκων και επισκεπτών και θα υπηρετούν την απρόσκοπτη προσπέλαση των ΑΜΕΑ.

«Μετά τις τελευταίες μου επισκέψεις στην Αθήνα και τις συναντήσεις μου στα αρμόδια Υπουργεία φέρνουμε στην Ιεράπετρα ακόμα μία χρηματοδότηση που βελτιώνει αισθητικά και λειτουργικά το παραλιακό της μέτωπο», δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

«Πλαισιώνουμε τα μεγάλα έργα που εξελίσσονται στο παραλιακό μέτωπο με νέα έργα που σκοπό έχουν τη συνολική αναβάθμιση όλης της εμπειρίας του ντόπιου και του επισκέπτη που θα βρεθεί στο παραλιακό τμήμα της πόλης.

Η αστική εικόνα της Ιεράπετρας αλλάζει, αναβαθμίζεται και συνεχίζουμε να διεκδικούμε νέες χρηματοδοτήσεις έργων που ικανοποιούν κάθε ανάγκη των δημοτών μας και στηρίζουν την ανάπτυξη του Δήμου.»