ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Σήμερα, 1η Οκτωβρίου, αποδίδουμε φόρο τιμής σε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, στους ανθρώπους στους οποίους χρωστάμε την ύπαρξη μας. Στην σύγχρονη εποχή οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας παίζουν εξαιρετικά πολυσήμαντο ρόλο στην κοινωνία είτε συμμετέχοντας στην αγορά εργασίας, είτε προσφέροντας πολλαπλώς βοήθεια στα παιδιά τους βοηθώντας στην ανατροφή των εγγονιών τους και μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους στις νέες γενιές.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς, είμαστε δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουμε σε ύψιστη προτεραιότητα την κοινωνική, πολιτιστική και ιατρική μέριμνά τους. Μέσα από τις Δομές του Δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. όπως είναι το ΚΑΠΗ, το ΚΗΦΗ και το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι επιδιώκουμε να προσφέρουμε καθημερινή υποστήριξη βελτιώνοντας τη διαβίωσή τους. Πρόσφατα, μάλιστα, εγκαινιάσαμε το νέο χώρο στον οποίο στεγάζεται το ΚΑΠΗ, ενώ συνεχίζουμε τη στελέχωση της Δομής με ειδικότητες για την απασχόλησή τους. Με τις υπηρεσίες που λειτουργούν στα δημοτικά ιατρεία, τους παρέχουμε τη δυνατότητα συνταγογράφησης και αγοράς φαρμάκων. Επιδιώκουμε την ψυχοσυναισθηματική τους εξέλιξη με τη στήριξη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, ενώ με τα έργα που πραγματοποιούμε στην πόλη και στα χωριά στοχεύουμε στο να διαμορφώσουμε τους δημόσιους χώρους ασφαλείς, φιλικούς και προσβάσιμους για τους ηλικιωμένους.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους που με τη στάση της ζωής τους αποτελούν παράδειγμα για όλους μας».

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Θεοδόσιος Καλαντζάκης