ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΦΕ – ΕΣΤΙΑΣΗΣ

                                                                                Ιεράπετρα, 30.08.2022

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιεράπετρας μεταξύ του Δημάρχου κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και του Προέδρου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Καφέ-Εστίασης Ιεράπετρας, κ. Μανώλη Μιχελαράκη, του Γραμματέα, κ. Κωνσταντίνου Χαρκιολάκη και του μέλος, κ. Νικολάου Πυθαρούλη

Παρουσία των Αντιδημάρχων, κας Χρύσας Χατζημαρκάκη και κ. Γεώργιου Ασπραδάκη, καθώς και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, κας Θεοδώρας Χριστοδούλου, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο κ. Καλαντζάκης ενημέρωσε το Σωματείο για όλα τα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί ο Δήμος Ιεράπετρας (έργα ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού, αναπλάσεις, καθαριότητας, λιμενικά έργα κ.α.) τόσο στην πόλη της Ιεράπετρας, όσο και στις Κοινότητες και τα οποία συμβάλλουν καταλυτικά στην προσέλκυση επισκεπτών και κατ΄επέκταση στη στήριξη των κλάδων που βασίζονται στον τουρισμό.

Κατόπιν, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής:

«Η καλή συνεργασία μεταξύ των φορέων και της Δημοτικής Αρχής αποτελεί προαπαιτούμενο για τη γενικότερη ανάπτυξη του τόπου.

Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος μας λόγω της άρσης της επισκεψιμότητας στη νήσο Χρυσή έχασε πάνω από 100.000 επισκέπτες με ότι αυτό συνεπάγεται για τα καταστήματα καφέ- εστίασης.

Επειδή ο πρόεδρος του Σύλλογου Καφέ Εστίασης που συμμετέχει στην Επιτροπή Διαχείρισης για τη νήσο Χρυσή τάχθηκε υπέρ του «κλεισίματος» του νησιού, ζήτησα να ενημερωθώ αν το νέο Δ.Σ. του Σωματείου συντάσσεται με την άποψη αυτή ή τάσσεται υπέρ των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των αποφάσεων όλων των υπόλοιπων Συλλόγων της Ιεράπετρας (Σύλλογος Ξενοδόχων Ανατολικής Κρήτης, Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών κ.α.) που αντιδρούν στην συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής.

Για τον λόγο αυτό κι επειδή για τη Δημοτική Αρχή το ζήτημα της νήσου Χρυσής παραμένει ανοιχτό, ζήτησα εκ νέου συνάντηση με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, ώστε να υπάρξει σαφής ενημέρωση.

Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή είναι στο πλευρό του κλάδου και θα συνεχίσει να εργάζεται και προς όφελος των καταστημάτων καφέ- εστίασης στηρίζοντας τα αιτήματά τους με έργα και ενέργειες, όπως έκανε έως τώρα.

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του απερχόμενου Συμβουλίου για τη συνεργασία και εύχομαι στο νέο Συμβούλιο καλή κι εποικοδομητική θητεία».