Ο Πρόξενος της Βουλγαρίας στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας

                                                                                Ιεράπετρα, 06.04.2021

Τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη, επισκέφθηκε στο Δημαρχείο ο Πρόξενος της Βουλγαρίας κ. Rosen Nakov, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, κας Θεοδώρας Χριστοδούλου, μετά το πέρας της ψηφοφορίας των Κοινοβουλευτικών Βουλγαρικών εκλογών.

Κατά την επίσκεψη του Προξένου συζητήθηκαν θέματα τουριστικής, οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας, αλλά και οι τεράστιες επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία στην τουριστική οικονομία.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας:

«Στην Ιεράπετρα δραστηριοποιείται επαγγελματικά ένας μεγάλος αριθμός Βουλγάρων Πολιτών, ιδιαίτερα στον αγροτικό και τουριστικό κλάδο, ενώ παράλληλα πολλοί συνδημότες μας δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα τόσο σε υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών, όσο και στις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων και εφοδίων.

Κοινός στόχος μας είναι η συνεργασία και η αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των Ελλήνων και Βουλγάρων κατοίκων και η εμβάθυνση και αναβάθμιση των δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, με την ανάληψη από κοινού πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των τομέων της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού.

Ευχαριστώ τον κ. Nakov για την επίσκεψη και θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία για την προώθηση από κοινού ενεργειών συνεργασίας.»