ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο μουσείο Ιεράπετρας ο Δήμαρχος και η Προϊσταμένη της ΚΔ Εφορίας Αρχαιοτήτων. Στόχος της  δημοτικής αρχής να αναδείξει την Αρχαιολογική Συλλογή της Ιεράπετρας.

Την Αρχαιολογική Συλλογή  Ιεράπετρας επισκέφτηκαν ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μάνος Λουτσέτης και η  Προϊσταμένη της ΚΔ΄Εφορίας Αρχαιοτήτων, κα.Χρύσα Σοφιανού προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία και να δουν από κοντά την κατάσταση του μουσείου.

Η κατάσταση του κτιρίου, οι ανάγκες συντήρησης, οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και ενέργειες ήταν κάποια από τα θέματα που τέθηκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης “στόχος του δήμου είναι να συντηρήσει και να αναδείξει το αρχαιολογικό μουσείο της Ιεράπετρας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα είναι πολλαπλά και απαιτούν σχεδιασμό και οργανωμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε συνεργασία πάντα με την Εφορία Αρχαιοτήτων. Η κατάσταση του κτιρίου αλλά και η εξωτερική του εικόνα  είναι δύο σημαντικά ζητήματα που απαιτούν άμεσες ενέργειες και συντονισμένες κινήσεις, τα οποία μας απασχολούν.  Ήδη με μέριμνα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας έγινε μόνωση του κτιρίου, χρειάζονται όμως και κάποιες άλλες εργασίες που σήμερα καταγράψαμε. Εμείς από τη μεριά μας θα είμαστε στη διάθεση της υπηρεσίας, προκειμένου να εργαστούμε από κοινού, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Η αρχαιολογική υπηρεσία παράλληλα  από την πλευρά της θα προχωρήσει σε εκπόνηση μελέτης, προκειμένου να  καταδειχθούν επ’ ακριβώς οι ανάγκες, ώστε να προχωρήσουμε στην συντήρηση και ανάδειξη του ιστορικού αυτού κτιρίου που κοσμεί το κέντρο της πόλης μας  και συγκεντρώνει τα βλέμματα δεκάδων τουριστών καθημερινά”


ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                  

Email: ierapetraneaporeia@gmail.com

Facebook Page