Δοργιάκης Νικόλαος

Ονομάζομαι Νικόλαος Δοργιάκης του Εμμανουήλ Δοργιάκη (Ριφάκι) και της Καλλιόπης Δασκαλάκη. Γεννήθηκα στο Ηράκλειο και μεγάλωσα στην Κάτω Μερά Ιεράπετρας ως τα 18 μου, οπότε και έφυγα για ένα διάστημα περίπου 10 ετών για σπουδές και στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Το 2001 απέκτησα με άριστα το πτυχίο της Φυσικοθεραπείας από την Ιατρική Σχολή Φιλιππούπολης και παράλληλα την ειδικότητα σε παιδικές παραλύσεις από το Ιατρικό Κολέγιο Φιλιππούπολης. Ακολούθησε εξάμηνη συμμετοχή μου σε φοιτητικό πρόγραμμα του Queen’s Elizabeth Hospital στο Romford στο Essex της Αγγλίας για εξειδίκευση στις Νευρολογικές Διαταραχές – Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο. Το 2005 και μετά από τρίχρονη φοίτηση απέκτησα το δεύτερο πτυχίο φυσικοθεραπείας από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι και σήμερα το ενδιαφέρον μου για την εναλλακτική θεραπεία με οδήγησε στην απόκτηση των πτυχίων Ωτοβελονισμού, Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Σωματοβελονισμού και Εξισορρόπησης (Balance Method) Κινέζικου Σωματοβελονισμού.

Η εργασιακή μου εμπειρία περιλαμβάνει πρακτικές στα νοσοκομεία Φιλιππούπολης και συγκεκριμένα για Παιδικές παραλύσεις στο 1ο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλιππούπολης για Γενική Φυσικοθεραπεία στο 1ο Κρατικό Νοσοκομείο Φιλιππούπολης και για Νευρολογία στο 1ο Νευρολογικό Νοσοκομείο Φιλιππούπολης όπως επίσης στην Ελλάδα στα νοσοκομεία Σεισμανόγλειο, Κ.Α.Τ. , Γενικό Νοσοκομείο πολεμικής Αεροπορίας, Ασκληπιείο και στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης μας. Η εμπειρία μου, όμως, επεκτείνεται και στο χώρο της αθλητικής Φυσικοθεραπείας καθώς έχω διατελέσει Β΄ Φυσικοθεραπευτής σε ομάδα μπάσκετ Α΄ Εθνικής επί 1 χρόνο για απόκτηση πτυχίου σε Αθλητικές Κακώσεις, σε ομάδα μπάσκετ Γ΄ Εθνικής και φυσικοθεραπευτής σε τοπικές ομάδες αλλά και σε κάλυψη αθλητικών διοργανώσεων, όποτε μου ζητηθεί.

Από το 2006 έως και σήμερα διατηρώ το δικό μου Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης στο κέντρο της Ιεράπετρας και τον τελευταίο χρόνο διδάσκω Ωτοβελονισμό στη Σχολή 5 Elements που είναι παράρτημα της Ακαδημίας Κινέζικής Ιατρικής στο Ηράκλειο. Τέλος, από το 2010 έως και σήμερα είμαι μέλος σε ερευνητική ομάδα με αντικείμενο την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου σε Νευρολογικά περιστατικά.

Είμαι παντρεμένος με την Δήμητρα Κλώντζα, φιλόλογο, έχουμε δυο υπέροχα παιδιά, τη Σοφία και τον Μάνο και κατοικώ στο Κεντρί.

Η ζωή μου δεν μου έφερε τα πάντα δεξιά και έπρεπε πάντα να παλέψω για να καταφέρω αυτά που έχω δημιουργήσει μέχρι σήμερα, μια όμορφη οικογένεια και μια αποδοτική εργασία, μέσω της οποίας προσφέρω στο συνάνθρωπο.

Η καθημερινή μου επαφή στο χώρο εργασίας μου −και όχι μόνο− με ανθρώπους της Τρίτης ηλικίας με έχει ευαισθητοποιήσει απέναντι στα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν και ειδικότερα στα κέντρα περίθαλψής τους και αφορούν την ελλειπή υποδομή στέγασης , αποκατάστασης, δημιουργικής ψυχαγωγίας και ψυχολογικής υποστήριξης τους. Γιατί όση φροντίδα χρειάζεται η παιδική ηλικία άλλη τόση, ίσως και περισσότερη, χρειάζεται η Τρίτη ηλικία. Άλλωστε η παιδεία και ο πολιτισμός ενός ανθρώπου φαίνεται από τον τρόπο που φέρεται και αντιμετωπίζει τους ηλικιωμένους.

Μέσα από την εργασία μου άκουγα και ακούω τα καθημερινά δρώμενα και προβλήματα της πόλης μας, καθώς και πολλές και διαφορετικές γνώμες και προτάσεις από απλούς πολίτες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης μας.