Λουτσέτης Εμμανουήλ

Με καταγωγή από την Ανατολή, γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στον τόπο που αγαπώ την Ιεράπετρα.

Από τον πρώτο μου γάμο απέκτησα δύο υπέροχους γιους, τον Ανδρέα, τεχνικό μαγειρικής τέχνης, που πρόσφατα με την σύζυγο του Αρετή Καραλάκη γεωπόνο μου χάρισαν την πρώτη μου εγγονή και τον Βαγγέλη, απόφοιτο του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης που εργάζεται ως Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.).

Συνοδοιπόρος μου στη ζωή η σύντροφος μου Μαρία Γιαλούση, καταξιωμένη στο χώρο του αθλητισμού ως αθλήτρια και προπονήτρια μπάσκετ.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών Δομικών Έργων του Τ.Ε.Ι. Αθηνών και εδώ και 30 χρόνια ασκώ το επάγγελμα του μηχανικού.

Τον ελεύθερο μου χρόνο προσπαθώ να τον αφιερώνω στην οικογένειά μου και τους φίλους μου και να χαλαρώνω με τη μουσική, τον αθλητισμό και το ψάρεμα.

Το 1994 νιώθοντας ότι έχω πετύχει κάποιους βασικούς για εμένα στόχους τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μου ζωή αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά για να προσφέρω στην πόλη μου και τους ανθρώπους της. Από τότε μέχρι σήμερα έχω πάρει μέρος σε τέσσερις εκλογικές διαδικασίες πάντα για τη τοπική αυτοδιοίκηση, με την τελευταία αυτή του 2014, όπου και εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος. Από τότε μέχρι σήμερα υπηρετώ το Δήμο από τη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 ασκούσα παράλληλα και τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Ύδρευσης Άρδευσης Αποχέτευσης.

Διετέλεσα
• Μέλος του Συλλόγου Μηχανικών Ιεράπετρας
• Αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού & Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου.
• Αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Λασιθίου της ΕΕΤΕΜ (Επαγγελματική & Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής εκπαίδευσης Μηχανικών).
• Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας.
Υπηρέτησα τον Προσκοπισμό από διάφορες θέσεις με τελευταία αυτή του Εφόρου Ακίνητης Περιουσίας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Σήμερα εκτός από τα καθήκοντά μου ως Αντιδήμαρχος είμαι
• Μέλος του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας
• Μέλος σε διάφορες επιτροπές του Δήμου (Οικονομική επιτροπή, Επιτροπή ποιότητας ζωής, Επιτροπή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κ.α.)
• Μέλος στην ελεγκτική επιτροπή του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας

Με την πολυετή μου επαγγελματική εμπειρία, την γνώση για την λειτουργία των φορέων και υπηρεσιών εργάστηκα μεθοδικά χωρίς προσωπικές σκοπιμότητες όλη αυτή την πενταετία με μοναδικό στόχο τη βελτίωση των υποδομών του Δήμου και της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μου.

Με εμπνευστή της όλης προσπάθειας το Δήμαρχο Θεοδόση Καλαντζάκη καταφέραμε να θέσουμε τις βάσεις και να οδηγήσουμε τον Δήμο μας σε μια πορεία ανάπτυξης και διεκδίκησης, με πολλά και σημαντικά έργα να έχουν υλοποιηθεί και να διεκδικούμε ακόμα περισσότερα μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια.