Μαρκάκη Μαρία

Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα και μεγάλωσα σε ένα από τα όμορφα χωριά της δυτικής επαρχίας μας, τις Μουρνιές.

Τέλειωσα δημοτικό στο χωριό μου, το γυμνάσιο και το λύκειο στην όμορφη πόλη μας.

Σπούδασα στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου, τελειώνοντας Νοσηλευτική στο τμήμα Σ.Ε.Υ.Π.. Παράλληλα ολοκλήρωσα εξ αποστάσεως διετή κύκλο σπουδών στο American College Αττικής, στο τμήμα Ψυχολογίας και Ψυχανάλυσης.

Μέσω ΑΣΕΠ διορίστηκα στις αρχές του 1997 στο ΠΑΓΝΗ όπου εργάστηκα για δύο χρόνια. Στην συνέχεια με επαναπρόσληψη διορίστηκα στο Γ.Ν .Αγίου Νικολάου, όπου εργάστηκα έξι χρόνια σε διάφορα τμήματα.

Ήμουν από τα πρώτα άτομα που οργάνωσαν την Μ.Ε.Θ. Αγίου Νικολάου και εργάστηκα για πέντε χρόνια. Ήρθα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας με αμοιβαία μετακίνηση το 2004, όπου και εργάζομαι ανελλιπώς ως υπεύθυνη νοσηλεύτρια στην Παθολογική Κλινική.

Είμαι μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου στη θέση της γραμματέως την προηγούμενη διετία και της αναπληρωτρίας γραμματέως μέχρι σήμερα.

Είμαι παντρεμένη με τον Χρήστο Ραφτόπουλο και έχουμε μία 16χρονη κόρη, την Πόπη.

Αγαπώ τη δουλειά μου επειδή η προσφορά μου στον πάσχοντα συνάνθρωπο με γεμίζει. Τον ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να ταξιδεύω. Αγαπώ το διάβασμα, την μουσική και εκφράζω τις ιδέες μου γράφοντας μαντινάδες και όχι μόνο.

Αγαπώ τον τόπο μας και θέλω να τον δω να αναδομείται, να προβάλλεται και να εξελίσσεται διαρκώς.

Αγαπώ τους συνδημότες μου και ζητώ την δυνατότητα να τους φροντίσω σε ευρύτερο επίπεδο.

Μεγάλωσα σε οικογένεια βιοπαλαιστών και γαλουχήθηκα με την αρχή ότι μέσα από την πνευματική καλλιέργεια και τη σκληρή δουλειά επιτυγχάνονται οι στόχοι σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.