Περάκης Κωνσταντίνος

Ονομάζομαι Περάκης Κωνσταντίνος, γεννήθηκα το 1988 και μεγάλωσα στην Παχεία Άμμο Ιεράπετρας.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του πανεπιστημίου Κρήτης και εργάζομαι ως Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης Λογισμικού για εταιρία πληροφορικής (Sunlight.io) με έδρα το Κέμπριτζ της Αγγλίας. Το μεγαλύτερο διάστημα εργάζομαι από απόσταση όντας κάτοικος Hρακλείου και Παχείας Άμμου.

Οι στόχοι μου

Ως εργαζόμενος παραγωγής υψηλής τεχνολογίας έρχομαι καθημερινά σε επαφή με μεθόδους αξιοποίησης της πληροφορικής με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αποφάσισα να ζητήσω την ψήφο σας διότι έχω την πεποίθηση πως μπορώ με τις γνώσεις μου να συμβάλλω ουσιαστικά στην ποιοτική αναβάθμιση των δομών λειτουργίας του δήμου και την μετατροπή της Ιεράπετρας σε έξυπνη πόλη.

Κομβικά σημεία της καριέρας μου

– Ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία σε ελληνικές εταιρίες πληροφορικής το 2014 και λίγο αργότερα εργάστηκα στην Γαλλία, για μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τεχνολογίας παγκοσμίως (SΤ microelectronics), όπου παρέμεινα για ένα χρόνο.
– Το 2015 εργάστηκα στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης του Ι.Τ.Ε (ίδρυμα τεχνολογίας και έρευνας) το οποίο στεγάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης.
– Μετά από σύσταση του επικεφαλής του εργαστηρίου μου εργάστηκα για 2 χρόνια (2016-2018) στην εταιρία υψηλής τεχνολογίας Kaleao, με έδρα το Κέμπριτζ της Αγγλίας, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή διακομιστών χαμηλής κατανάλωσης. Με την ανάγκη για στροφή σε πράσινη τεχνολογία να είναι επιτακτική η εν λόγω εταιρία έλαβε ιδιαίτερη δημοσιότητα στα ΜΜΕ όπου χαρακτηρίστηκε ως δείγμα ανάπτυξης, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ως μέσο γεφύρωσης της έρευνας με την αγορά.
– Τον τελευταίο χρόνο εργάζομαι στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας (sunlight.io) κατασκευάζοντας προηγμένα υπολογιστικά συστήματα για παγκοσμίου κλίμακας διακομιστές.