Ζυγάκη Χριστίνα

Είμαι πολιτικός επιστήμονας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιεράπετρα. Γεννήθηκα το 1985 και είμαι θυγατέρα του Γιώργου Ζυγάκη, εμπόρου αγροτικών εφοδίων και της Άννας Ξενικάκη, δικηγόρου.

Έχω πτυχίο στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, καθώς και μεταπτυχιακά στη Διπλωματία (Master of Arts in Diplomacy) και στο Σύγχρονο Πόλεμο (Master of Arts in War and Contemporary Conflict) από το Πανεπιστήμιο του Nottingham στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, έχω συμμετάσχει σε δεκάδες διεθνή συνέδρια, σεμινάρια, εργαστήρια ηγεσίας και μοντέλα Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα, ασχολούμαι επαγγελματικά με την πολιτική ανάλυση και έρευνα.

Έχω συμβάλει στο έργο διεθνώς αναγνωρισμένων ΜΚΟ, όπως η Ελληνική Ένωση για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία, η Βρετανική Οργάνωση Θεραπευτικής Ιππασίας (Riding for the Disabled Association) και η Oxfam. Κατά την περίοδο 2008-2009 ήμουν εκπρόσωπος των μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών της φοιτητικής εστίας Broadgate Park, που είναι η μεγαλύτερη φοιτητική εστία στην Ευρώπη. Χάρη στις σπουδές μου και την εργασία μου στο κατάστημα του πατέρα μου, έχω αποκτήσει γνώσεις για τα προβλήματα της περιοχής μας από τοπική, εθνική και διεθνή σκοπιά.