Χρηματοδοτείται με 252.345 ευρώ η Μελέτη του Νέου Εκθεσιακού – Συνεδριακού Κέντρου της Ιεράπετρας

                                                                                Ιεράπετρα, 27.03.2023

Το Δημαρχείο της Ιεράπετρας επισκέφθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη.

Συζητήθηκαν θέματα εφ΄ όλης της ύλης σχετικά με το Δήμο Ιεράπετρας και τελικά η συζήτηση επικεντρώθηκε στη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας της μελέτη κατασκευής του νέου εκθεσιακού-συνεδριακού κέντρου στο οικόπεδο της πρώην ΑΓΡΕΞ καθώς και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του δημοτικού οικοπέδου που βρίσκεται στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας – Γρα Λυγιάς.

Το κόστος της μελέτης ανέρχεται στα 248.620 €.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε τα εξής:

«Βρισκόμαστε στην αρχή ενός εμβληματικού έργου για τον Δήμο Ιεράπετρας.

Το νέο εκθεσιακό κέντρο θα είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, τόσο για το Δήμο Ιεράπετρας όσο και για όλη την Κρήτη.

Η αξιοποίηση του οικοπέδου της πρώην ΑΓΡΕΞ, που εδώ και χρόνια στεγάζει υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας, ήταν μια από τις βασικές επιδιώξεις του Προγράμματός μας ως Δημοτική Αρχή.

Με την έγκριση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Ναυτιλίας προχωράμε πλέον στην υλοποίησης της μελέτης του έργου ενός Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου ευρωπαϊκών προτύπων και ενός νέου αστικού πάρκου, που θα περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους κ.α. με τις υψηλότερες προδιαγραφές.

Βελτιστοποιούμε έτσι τη λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων και των δραστηριοτήτων που θα αναπτύσσονται έχοντας σημαντικό θετικό αντίκτυπο και στην οικονομία του Δήμου.

Ευχαριστώ τον Υπουργό, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη για την ανταπόκριση στο αίτημά μας αλλά και για τη διάθεσή του να χρηματοδοτήσει και την υλοποίηση του έργου.»