Δελτίο Τύπου

κ. Δήμαρχε,

Πολύ σωστά υποθέτετε, η κεκτημένη ταχύτητα να πω τα πράγματα με το όνομά τους, στις πραγματικές και στις αληθινές τους διαστάσεις, με έκανε να παραλείψω να σας προσφωνήσω με τον τίτλο σας, που τα 3,5 τελευταία χρόνια φροντίσατε να τιμήσετε και να υπερασπιστείτε.

Προτού όμως σπεύσετε να με κατηγορήσετε για περιοδείες κυβερνητικών βουλευτών,  που ομολογώ δημοσίως ότι ποτέ δεν επιδίωξα  και δεν οργάνωσα,  σεβόμενος πρώτα απ’ όλα την άποψη και την κρίση των συμπολιτών μου,  σας προκαλώ να αναλογιστείτε  και να απαντήσετε για το ποια είναι η κατάσταση που  εσείς δημιουργείτε αυτές τις μέρες μέσα στην υπηρεσία σας, στο χώρο του δημαρχείου και γενικότερα στην κοινωνία της Ιεράπετρας.

Κύριε Αναστασάκη, ο κυβερνητικός βουλευτής είναι αυτός που περιοδεύει όλως τυχαίως στην Ιεράπετρα εν όψει μάλιστα ευρωεκλογών, ή μήπως δικοί σας πολιτευτές, που εκφοβίζουν, εκβιάζουν και τρομοκρατούν  τους πολίτες στην προσπάθειά τους να κατευθύνουν την ψήφο τους και να επηρεάσουν την κρίση τους;

Πείτε μας είναι αλήθεια αυτά που οι ίδιοι οι πολίτες καταγγέλλουν περί εκφοβισμών, εκβιασμών και παραπλάνησης ή μήπως δεν γνωρίζετε τίποτα τη στιγμή που εσείς ο ίδιος έχετε μετατρέψει το γραφείο σας σε προεκλογικό κέντρο, για να παρέχετε στήριξη στον υποψήφιο αντιδήμαρχό σας, κ. Προϊστάκη;

Όσον αφορά όσα ισχυρίζεστε περί μετατροπής της Ιεράπετρας σε παράρτημα της Σητείας, σας υπενθυμίζω, γιατί μάλλον το ξεχάσατε, ότι ανήκει και αυτό στα έργα που ως δημοτική αρχή εκτελέσατε.

Εσείς ο ίδιος, κύριε Δήμαρχε με την ομάδα σας και τον νυν Αντιδήμαρχο, κ. Προϊστάκη,  μετατρέψατε, από τον πρώτο καιρό της δημαρχίας σας, την Ιεράπετρα σε παράρτημα της Σητείας, όταν της δώσατε απλόχερα την περιουσία του δήμου σας και τέσσερα ολόκληρα χωριά, δημιουργώντας μάλιστα και ένα τεράστιο πρόβλημα στην  αναπτυσσόμενη περιοχή του πρώην δήμου Μακρύ Γιαλού.

Το ξεχάσατε; Ή μήπως  λησμονήσατε   ότι τη στιγμή που η Ελλάδα έψαχνε Πρωθυπουργό η Ιεράπετρα διχοτομήθηκε χωρίς εσείς να θέσετε τον κόσμο σε αγωνιστική ετοιμότητα και να αγωνιστείτε για την παράλογη αυτή κίνηση που μάλιστα δεν προέβλεπε και το νομοσχέδιο του Καλλικράτη;

Για ποιες φοβίες λοιπόν περί μετατροπής της Ιεράπετρας σε παράρτημα της Σητείας μιλάτε σήμερα;

Μήπως είναι και αυτό ένα από τα  μέσα εκφοβισμού και παραπλάνησης της κοινής γνώμης της Ιεράπετρας εν όψει των εκλογών της Κυριακής; Ή μήπως ξαφνικά νοιαστήκατε για το μέλλον της Ιεράπετρας;

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι δεν χρειάζεται να απολογείστε σε εμένα για τον τρόπο εργασίας σας,  για όσα χάσατε και για  όσα θα υλοποιήσετε. Απολογηθείτε στους πολίτες του δήμου σας που σας έδωσαν με ποσοστό  78% την εντολή να διοικήσετε το δήμο τους.

Αυτοί ασφυκτιούν στην παρηκμασμένη Ιεράπετρα που τους αφήνετε. Αυτοί δυσανασχετούν, όταν βλέπουν την πρόοδο και την ανάπτυξη άλλων αστικών κέντρων. Αυτοί νιώθουν υποδεέστεροι, όταν η Ιεράπετρα προχωρά ολοταχώς προς τα πίσω.

Και κάτι τελευταίο, επειδή ακριβώς, όπως λέτε, η Ιεράπετρα δε χρειάζεται σωτήρες και ηγέτες που να αυτοθαυμάζονται και να επιβάλλονται, σεβαστείτε το δικαίωμα των πολιτών να διαμορφώσουν ελεύθερα την προσωπική τους άποψη και γνώμη και σταματήστε τις πιέσεις και τους εκβιασμούς.

Όπως και εσείς λέτε η Ιεράπετρα χρειάζεται ανθρώπους με κατάρτιση και δημοκρατικές ευαισθησίες. Αποδείξτε το λοιπόν!

Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας


ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                  

Email: ierapetraneaporeia@gmail.com

Facebook Page