Δελτίο Τύπου

Ο συνδυασμός «Ιεράπετρα Νέα Πορεία» συνάντησε τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Ιεράπετρας.

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Μ. Πέμπτη 17 Απριλίου μεταξύ του συνδυασμού «Ιεράπετρα Νέα Πορεία»  με υποψήφιο δήμαρχο, τον Θ. Καλαντζάκη και του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ιεράπετρας. Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τις δράσεις, τα προβλήματα  και τις ελλείψεις του συλλόγου.

Όπως αναφέρθηκε από τον πρόεδρο και τα μέλη, ο σύλλογος  ΑΜΕΑ Ιεράπετρας αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών, οι οποίες φτάνουν τις 270. Δυστυχώς όμως καλείται να  αντιμετωπίσει καθημερινά πολλά χρόνια προβλήματα, τα οποία  δυσκολεύουν το έργο του και καθιστούν την Ιεράπετρα παρ’ όλες τις δυνατότητές της, ως  αφιλόξενη πόλη για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.

Ειδικότερα, όπως τονίστηκε, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα κυκλοφοριακής αγωγής των ΑΜΕΑ μέσα στης πόλη, αφού είναι ανύπαρκτες οι ράμπες μετακίνησης, αλλά και οι απαιτούμενοι χώροι στάθμευσης. Επίσης, υπάρχει έλλειψη στο σύλλογο  σημαντικότατων δομών, όπως  εργοθεραπείας, φυσιοθεραπείας και λογοθεραπείας, με αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποι μας με ειδικές ικανότητες να αισθάνονται εντονότερα τον αποκλεισμό.  Ενώ παράλληλα,  υπάρχει και το σημαντικότατο  πρόβλημα της χρήσης και συντήρησης αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις των παιδιών, καθώς και της διαμόρφωσης κατάλληλου χώρου για  στέγαση του συλλόγου και δημιουργία δομών φιλοξενίας.  Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την ανεπαρκή υποστήριξη του δήμου φαίνεται ότι εντείνουν  τα προβλήματα και  ταλαιπωρούν αρκετές οικογένειες της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας  στερώντας τους βασικά δικαιώματα.

Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ιεράπετρα Νέα Πορεία», κ. Θ. Καλαντζάκης  «είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν άμεσα όλες οι κοινωνικές δομές του δήμου  Ιεράπετρας και να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές, όπου χρειάζεται, ώστε να υπάρχει ευελιξία και καλύτερη υποστήριξη στους συνάνθρωπούς μας με ειδικές ανάγκες. Είναι γεγονός ότι το περιβάλλον που υπάρχει μέχρι τώρα στην Ιεράπετρα δε είναι βοηθητικό απέναντι στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, γι’ αυτό χρειάζεται σχεδιασμός, προγραμματισμός αλλά και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά για αλλαγή κουλτούρας και άρση των αποκλεισμών. Ο σύλλογος ΑΜΕΑ Ιεράπετρας και τα μέλη του αποτελούν  ένα ζωτικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας  που πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε για να το στηρίξουμε και να του εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες δομές για μια νέα πορεία»


ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                  

Email: ierapetraneaporeia@gmail.com

Facebook Page