ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΟΑΚ

                                                                                Ιεράπετρα, 17.04.2021

Με τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Γεώργιο Αγαπάκη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα θέματα του Βόρειου και Νότιου Οδικού Άξονα Κρήτης, η προσβολή της απόφασης έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων που αφορά τη χάραξη του τμήματος  Καβούσι – Αυχένας Αγκαθιάς, κ.α.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε: «Η παρούσα συνάντηση αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψής μου στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στην Αθήνα για την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης στο Λασίθι αυτού του μεγάλου οδικού έργου.

Όπως είναι γνωστό, τα τμήματα στην παράκαμψη της Παχειάς Άμμου και στο Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο ωρίμανσης. Στόχος μας είναι αφενός η άμεση ολοκλήρωση των οριστικών μελετών,  ώστε να ενταχθεί η χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2021-2027 για την κατασκευή των ανωτέρω τμημάτων ύψους 120.000.000€, και αφετέρου η χρηματοδότηση για την εκπόνηση της μελέτης του τμήματος «Καλάμι-Μύρτος», ενός κομβικού έργου το οποίο μέσω και της λειτουργίας του Αεροδρομίου στο Καστέλι θα συμβάλλει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα του Δήμου Ιεράπετρας.

Πέρα από τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση των μικρών και μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο Δήμος, επιδιώκουμε μέσα από τη συνεργασία μας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ακόμη και όταν δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες μας, να διεκδικούμε έργα απαραίτητα όχι μόνο για την Ιεράπετρα, αλλά και για  όλο τον νομό Λασιθίου.

Ευχαριστώ τον κ. Αγαπάκη για τη στήριξή του και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την πραγματοποίηση των μεγάλων οδικών έργων που χρειάζεται η περιοχή.»