Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε.

ΖΗΤΑΜΕ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο ετήσιο τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (Κ.Ε.Δ.Ε.) που διεξήχθη στον Βόλο από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2022 συμμετείχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης. Στο Συνέδριο που είχε ως κεντρικό μήνυμα: «Ισχυρή Αυτοδιοίκηση- Καλύτερη Ελλάδα» παρευρέθηκαν, επίσης, μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στυλιανός Πέτσας.

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν καίρια ζητήματα που απασχολούν την τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού, όπως: η χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ, οι χρηματοδοτήσεις των δήμων από τα τρέχοντα αναπτυξιακά προγράμματα, μέτρα αντιμετώπισης του υψηλού ενεργειακού κόστους, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η ναυαγοσωστική κάλυψη, το κόστος καθαριότητας και θέρμανσης στα σχολεία, τα δάνεια του ΤΠΔ, ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία, οι παρακρατηθέντες πόροι, οι εξελίξεις με τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι, η ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας κ.α.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε η μεγάλη σημασία  της τοπικής αυτοδιοίκησης στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. Αίτημα όλων των συμμετεχόντων αποτέλεσε η επιτάχυνση των διαδικασιών αναφορικά με την υλοποίηση των χρηματοδοτικών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί πλέον ούτε μια ημέρα. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους συνδημότες μας να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε την επίλυση των προβλημάτων και την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.

Παρά το γεγονός ότι είναι εμφανές πως έχουν γίνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση με την ψηφιοποίηση των διαδικασιών και την προσπάθεια για τη μείωση της γραφειοκρατίας, ωστόσο είναι απαραίτητο οι αλλαγές να συνεχιστούν με ταχύτερους ρυθμούς.

Επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε τον αναπτυξιακό μας ρόλο και στοχεύουμε στην ενεργότερη συμμετοχή μας τόσο στη διαμόρφωση των αναπτυξιακών προγραμμάτων, όσο και στην υλοποίησή τους.

Ζητάμε μια ισχυρή, ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, στην πράξη αυτοδύναμη, με οικονομική αυτοτέλεια και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε αμεσότερα και αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των δημοτών μας».