Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ «ΜΟΥΡΝΙΕΣ». ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 750 ΜΕΤΡΩΝ

Την Κοινότητα «Μουρνιές» επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, όπου και συναντήθηκε με τον πρώην Πρόεδρο, κ. Μανόλη Δαμασκηνάκη, παρουσία του Αντιδημάρχου, κ. Κωνσταντίνου Αστροπεκάκη.  Συζήτησαν διάφορα θέματα καθημερινότητας που αφορούν το χωριό, καθώς και επιπλέον παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Κατόπιν, συζήτησαν με κατοίκους και πραγματοποίησαν επιτόπια αυτοψία επί της  περιφερειακής οδού της οποίας η βατότητα αποκαταστάθηκε κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν ασφαλτοστρώσεις μήκους 750 μέτρων και προϋπολογισμού 58.000€.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, στη συνέχεια, τόνισε: «Επιδίωξή μας είναι υλοποιώντας τα απαραίτητα έργα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε οι νέοι μας να επιθυμούν να επιστρέψουν  μόνιμα στα χωριά τους και έτσι οι κοινότητες να αποκτήσουν ακόμη περισσότερη «ζωή». Οι ασφαλτοστρώσεις, τα έργα ύδρευσης και άρδευσης, οι παρεμβάσεις καθημερινότητας και οι αναπλάσεις που πραγματοποιούμε στα χωριά οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι, στην Κοινότητα «Μουρνιές» πέρα από τη δεξαμενή άρδευσης 300 κυβικών, τα δίκτυα άρδευσης, τον ηλεκτροφωτισμό, καθώς και τα έργα που πραγματοποιήσαμε στον οικισμό της άνω Σύμης που υπάγεται στην Κοινότητα, ολοκληρώσαμε άλλο ένα έργο οδοποιίας.

Αποκαταστήσαμε ένα δρόμο ο οποίος είχε πολλά προβλήματα και η ασφαλτόστρωσή του αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων. Πλέον, μετά την  ασφαλτόστρωση,  κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια προς την ευρύτερη περιοχή.

Ευχαριστώ τον πρώην Πρόεδρο, κ. Δαμασκηνάκη, για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την ανάπτυξη της Κοινότητας».