ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ: «ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ «ΕΛΠΙΔΑ» ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ»

Τις ορεινές περιοχές των Μαλλών, του Σελακάνου, της Θρυπτής και του Ορεινού επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριο Παπαδάκη και τον Αντιδήμαρχο Μακρύ Γιαλού, κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη, όπου και συναντήθηκε με τους Προέδρους, κα Μαρία Βολυράκη, κ. Αιμίλιο Πετσαγκουράκη και κ. Εμμανουήλ Πυργιωτάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του εκχιονισμού των ορεινών οδικών δικτύων και για προβλήματα που ενδεχομένως να εξακολουθούν να υπάρχουν από την επέλαση της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Προτού ακόμη η κακοκαιρία «Ελπίδα» επηρεάσει την περιοχή μας, η Δημοτική Αρχή έχοντας την  εμπειρία προηγούμενων ετών, σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, προέβη μαζί με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και με τις Υπηρεσίες του Δήμου στον προγραμματισμό δράσεων, στην ανάθεση καθηκόντων και σε συγκεκριμένο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας.

Χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια όλων μας κατορθώσαμε να περιορίσουμε στο ελάχιστο και να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα προβλήματα που προέκυψαν από τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σε όλες τις ορεινές περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας.

Ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας του εξακολουθεί να εργάζεται εντατικά, προκειμένου να επιλύσει και τα τελευταία μεμονωμένα προβλήματα που υπάρχουν. Από αύριο η πρόσβαση στους Ορεινούς όγκους του Σελακάνου και της Θρυπτής θα έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να κρατήσουν τα χωριά μας προσβάσιμα και τους πολίτες ασφαλείς. Ειδικότερα, θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριο Παπαδάκη, τους Προέδρους των Κοινοτήτων, την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ», κα Μαρία Σακαδάκη,  τη Δημοτική Αστυνομία, την Περιφέρεια Κρήτης, το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους εργαζόμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τους χειριστές των μηχανημάτων του Δήμου και τους εθελοντές για την υλοποίηση του σχεδιασμού και την αποτελεσματική συνεργασία που αποδεικνύει την άριστη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας. Πάνω από όλα, όμως, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημότες μας που επέδειξαν υπευθυνότητα και ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας διευκολύνοντας το έργο μας».