ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, συναντήθηκε στο Υπουργείο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν τον Δήμο της Ιεράπετρας.

Πιο συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν η εξέλιξη του έργου «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» στις Κοινότητες Γδοχίων, Μύρτου, Καβουσίου, καθώς και στη Δημοτική Ενότητα Ιεράπετρας (περιοχές «Βαϊνιά» και «Κρεμαστά»), το φράγμα του Άη Γιάννη και η χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου της Γρα Λυγιάς.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: « Για πρώτη φορά, ύστερα από αρκετά χρόνια, γίνεται ένα  τόσο εκτεταμένο έργο αναβάθμισης των αγροτικών δρόμων, μήκους 16 km και ύψους 1.000.000€.

Αναφορικά, με την κατασκευή του φράγματος στον Αη Γιάννη και τη χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου της Γρα Λυγιάς στο μεν πρώτο έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επιλογή της αναδόχου εταιρείας και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023,  ενώ το δεύτερο, η χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του αλιευτικού καταφυγίου της Γρα Λυγιάς, βρίσκεται στην τελευταία φάση και πριν το τέλος του έτους αναμένεται να έχει εγκριθεί η ένταξη για τη χρηματοδότησή του στο πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας.

Για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Παπαγιαννίδη, για την εποικοδομητική συνεργασία της οποίας τα  αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και με τη χρηματοδότηση του φράγματος στον Αη Γιάννη και με την πρόσφατη χρηματοδότηση της αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Ιεράπετρας».